miercuri, 22 august 2012

Traseu Romania-Italia cu masina -partea 1

Traseu Romania Italia cu masinaAm inceput cu acest traseu pentru cei ce doresc sa plece din Romania si sa mearga in Italia (Roma/Milano). Ma voi rezuma strict la traseul rutier urmand sa indic in un post ulterior si un eventual traseu turistic pentru un concediu de aproximativ doua saptamani cu localitatile de vizitat in amanunt.

Deci.... Traseu Romania - Italia, sau mai bine zis, Galati - Roma/Milano

Pregatire pentru plecare:

- verificare autoturism - nivel ulei motor (mai bine sa aveti si la voi pentru completare), apa (idem ulei), anvelope-presiune (nu uitati ca roata de rezerva trebuie sa fie anvelopa cea mai buna de la masina si nu cea mai proasta asa cum cred marea majoritate a soferilor), asigurati-va ca aveti antifurtul la voi in caz ca aveti unul, trusa sanitara, vesta reflectorizanta, triunghi reflectorizant, becuri de rezerva, scaun pentru copil daca e cazul, lanturile, daca e cazul, motorina, rovinieta bani, actele si voie buna. P.S. Ideal ar fi o verificare in un service cu o zi-doua inainte.

Traseu Galati-Arad:

Sunt mai multe trasee, diferenta o face traseul intre Galati si Brasov. Sunt trei variante:

  1. Galati-Buzau-Ploiesti-Valea Prahovei-Brasov
  2. Galati-Tecuci-Tisita-Adjud-Onesti-Tg.Secuiesc-Brasov (preferabil daca plecati vineri dupa amiaza sau sambata dimineata deoarece Valea Prahovei e foarte aglomerata)
  3. Galati-Buzau-Intorsura Buzaului-Brasov (nu recomand acest traseu)

Bineinteles, traseul va depinde din care parte a tarii veti pleca.

Cand ajungeti in Arad, ar fi bine sa va faceti plinul din tara ( ideea e sa nu puneti motorina din Ungaria... eu nu recomand, pentru ca Euro nu este moneda oficiala. Se poate plati in Euro, dar schimbul de multe ori e diferit).

Dupa ce treceti vama pe la Nadlac, la peco-ul de dupa vama puteti cumpara vignetta pentru Ungaria, ce costa aprox 10 euro.

Informatii cu preturile si din trafic puteti gasi pe site-ul http://www.motorway.hu/02Ematrica/01Dijtablazat2012

Apoi lasati aprinse luminile de intalnire, puneti centurile pentru toate locurile unde scaunele sunt prevazute cu centuri si urmati traseul catre M43/M5 spre Szeged/Budapest. M5 este autostrada care duce catre centura Budapestei (se numeste M0).

Din Budapesta sunt doua trasee pentru a ajunge in Italia, ambele intersectandu-se abia in Italia pe autostrada in apropiere de Palmanova.

Traseul nr.1: Nadlac-Budapest-Balaton-Letenye-Lendava(Slovenia) - Maribor-Ljubljana-Trieste-Palmanova-Venezia-Padova-Bologna-Firenze-Roma (total km: 1450 km)

sau pentru Milano: Padova-Venezia-Verona-Brescia-Bergamo-Milano (1180 km)

Traseul nr.2: Nadlac-Budapest-Viena-Graz-Klagenfurt-Villach-Udine-Palmanova-Venezia-Padova-Bologna-Firenze-Roma (1580 km) sau pentru Milano (1320 km)

In partea a doua - detaliile din Budapesta catre Milano/Roma.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu