miercuri, 22 august 2012

Traseu Romania - Italia cu masina-Partea 2

Traseul nr.1: Arad-Budapest-Balaton-Letenye-Lendava(Slovenia) - Maribor-Ljubljana-Trieste-Palmanova
Traseul nr.2: Arad-Budapest-Viena-Graz-Klagenfurt-Villach-Udine-Palmanova

 Am ramas la autostrada M5 spre Ungaria.

 Traseul 1: Ungaria:
Continuati pe M5 (aprox 150 km) spre Budapest/M0. Daca vi se face foame pe drum puteti sa va opriti cam la km 69 pe M5 pentru a gusta un gulas extraordinar si nu costa mult. In apropiere de Budapesta va trebui sa fiti putin mai atenti ca sa nu intrati in oras, deci urmati autostrada M0 catre M7/Balaton aprox 25km si apoi iesiti de pe M0 pe M7 catre Balaton aprox 215 km. In apropiere de Letenye va trebui sa urmati M70 catre Lendava (SLOvenia) aprox 37 km si va aflati in Slovenia.

 Slovenia: Dupa ce intrati in Slovenia, deja va aflati pe autostrada A5 spre Maribor. Trebuie doar sa mentineti A5 spre Maribor pentru aprox. 78km. Nu uitati la primul peco sa cumparati vignetta ce costa aprox 15 euro cu o valabilitate de o saptamana. Puteti gasi mai multe informatii si pe siteul: http://www.dars.si/Dokumenti/Toll/Methods_of_payment/Vehicles_under_35_t/Vignette/Questions_and_answers_about_%20vignette_312.aspx .

 De asemenea puteti face si plinul deoarece motorina costa mult mai putin decat in Italia si decat in Romania (aprox 1.2-1.4 euro-motorina). In Slovenia se plateste in euro. Treceti de Maribor si urmati autostrada A1 spre Ljubljana aprox 134 km. Treceti de Ljubljana si ramaneti tot pe A1 spre Trieste (Italia). Preferabil ca inainte de a iesi din Slovenia sa faceti plinul pentru ca in Italia motorina este destul de scumpa (1.6-1.8 euro-motorina)

 Italia: Din Trieste este destul de simplu. Trebuie doar sa urmati indicatoarele cu Venezia apoi pt Milano:Padova-Verona-Brescia-Bergamo-Milano, si pt Roma: Padova-Bologna-Firenze-Roma. Autostrazile in Italia sunt cu plata in functie de nr de km parcursi. La fiecare intrare pe autostrada luati un bilet care ATENTIE sa nu il pierdeti si la fiecare iesire se plateste. Pentru informatii referitoare la autostrazile italiene si plati puteti intra pe site-ul:  http://www.autostrade.it/ 

De asemenea pentru tot drumul si indicatii puteti vizita si site-ul www.viamichelin.com .

 Traseu 2: Ungaria: Continuati pe M5 (aprox 140 km) spre Budapest/M0. Daca vi se face foame pe drum puteti sa va opriti cam la km 69 pe M5 pentru a gusta un gulas extraordinar si nu costa mult. In apropiere de Budapesta va trebui sa fiti putin m iesiti de pe M0 pe M1 catre Gyorai atenti ca sa nu intrati in oras, deci urmati autostrada M0 catre M1/Gyor EXACT la km17! Continuati pe M0 aprox 40km si apoi. Veti continua pe M1 si dupa Gyor spre Hegyeshalom (aprox 150km )si imediat dup apoi intrati in Austria pe A4.

 Austria: Imediat dupa vama (care exista dar nu se fac controale de obicei) opriti-va la primul peco pentru a va cumpara vignetta ce costa pentru 4 zile aprox 10 euro. Lipiti vignetta in geam, pt ca altfel riscati amenda! Mai multe informatii despre autostrazi pe www.oeamtc.at

 SFAT! Pastrati limitele de viteza pentru ca sunt adesea radare atat in Ungaria, in special pe centura Budapestei cat si in Austria. In Italia, mai putin….

 Continuati pe A4 catre Wien aprox 60 km. In apropiere de Schwecat urmati S1 catre autostrada A2/Wiener Neustadt-GRAZ. Sau mai simplu, din Viena, urmati indicatoarele pentru Graz. Dupa ce treceti de Graz, urmati tot A2 spre Klagenfurt ce se afla aproape de Italia. Dupa Klagenfurt urmati indicatoarele pentru Villach si apoi Tarvisio/Italia (oricum, continuati pe aceeasi autostrada, A2 pana in Italia unde se continua cu A23). Daca doriti sa puneti motorina, ar fi mai bine sa puneti in apropiere de iesirea din Italia pentru ca e mai ieftina in Austria. Este un peco pe langa Klagenfurt-se numeste Griffen unde motorina e buna (BP) si se vorbeste chiar si romana. Pretul motorinei e de aprox 1.2-1.3 euro.

 Italia: Continuati pe A23 spre Udine-Venezia. Apoi pt Milano:Padova-Verona-Brescia-Bergamo-Milano, si pt Roma: . Autostrazile in Italia sunt cu plata in functie de nr de km parcursi. La fiecare intrare pe autostrada luati un bilet care ATENTIE sa nu il pierdeti si la fiecare iesire se plateste. Pentru informatii referitoare la autostrazile italiene si plati puteti intra pe site-ul: www.autostrade.it Pentru intrebari si nelamuriri va stau la dispozitie.

 DRUM BUN!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu